Olaf Thommessen (40) og hans kone Vendela Kirsebom (39) er saksøkt av underdirektør Jørn Gjelstad (51) i Utenriksdepartementet, som kjøpte Thommessens villa på Vinderen i Oslo sommeren 2004 for 14,4 millioner kroner.

Les også: Thommessen saksøkt etter boligkrangel

Nå viser det seg at Thommessen like før var i full krangel med en annen kjøper av villaen, som senere tok ut søksmål mot Venstre-nestlederen, skriver Dagens Næringsliv.

Tidligere direktør i Boston Consulting Group, Petter Norstrand (42), inngikk våren 2004 en avtale med Thommessen om kjøp av villaen på Vinderen.

-Luktet merkelig
– Norstrand syntes det luktet merkelig i kjelleren til Thommessen og ville derfor undersøke dette nærmere. Da nektet Thommessen ham ytterligere tilgang til huset, sier advokat Per H. Gjerstad til DN.

Gjerstad representerer UD-direktøren i saken mot Thommessen.

Norstrand engasjerte fuktskadespesialisten Mycoteam til å undersøke kjelleren, og selskapet målte høye forekomster av muggsoppsporer i kjelleren og Norstrand ønsket å gå videre for å finne årsaken til dette.

Det ble senere inngått forlik i denne saken.

-Helt usakelig fra Thommessen
Igår hevdet Thommessen at den andre saksøkeren, UDI-sjef Gjelstad, utnytter Thommessen og hans kone Vendela Kirseboma kjendisstatus i den bitre boligstriden.

Les også: Thommessen anklager UD-topp

Det reagerer Gjelstads kone sterkt på.

-Det er helt usaklig. Tvert imot er det en belastning for oss at han er kjent. Dette er et sivilt tvistespørsmål mellom to parter som i utgangspunktet ikke involverer Thommessen, sier Trine Ditlevsen til VG.

Hun forteller at hun og mannen holdt tett om dette i to år, men at det nå får være nok. Hun mener Thommessen bare ødelegger for seg selv ved å bruke sin kjendisstatus på den måten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.