Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ba statsminister Jens Stoltenberg om å stryke ordet «månelanding» fra sin nyttårstale i 2007.

Begrepet skulle brukes for å vise hvordan Norge skulle sette seg et langsiktig mål om å bli det første landet til å utvikle renseteknologi for CO2-utslipp.

Ifølge Dagens Næringsliv var bruken av dette begrepet omstridt i regjeringsledelsen. Flere fryktet at regjeringen ville få svi for å skape ekstra høye forventninger hvis det ble vanskelig å gjennomføre prosjektet.

Ville stryke
Derfor foreslo Haga, som da var olje- og energiminister, at Stoltenberg skulle stryke ordet i manuset til nyttårstalen.

Haga ønsker ikke å kommentere dette overfor avisen, mens statsminister Stoltenberg står fast på at begrepet var godt.

– Jeg mener fortsatt månelanding er et godt bilde på det teknologiske spranget vi skal gjøre, sier han.

Men Åslaug Haga ba deg fjerne begrepet fra nyttårstalen?

- Altså, jeg .... jeg kommer ikke til å gå inn i en debatt om hva mine tidligere statsråder har sagt om noe som helst, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

For et knapt halvår siden ble det klart at fullskala rensing av Mongstad måtte utsettes til tidligst 2018, og i statsbudsjettet som ble lagt fram tirsdag, ble det varslet enda en mulig kostnadssprekk og ytterligere forsinkelser.

Les også: Sa nei til å spare 100 millioner

Prisøkning fra 700 millioner til 5,1 milliarder: <b>Stoltenberg: - Noe dyrere</b>

Vil lokke brasilianere og kinesere til Mongstad (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.