– Det blir en tredje runde tirsdag 4. februar. Vi inviterer da Akers tidligere sjef for karbonfangst, Liv Monica Stubholt, i tillegg til de to tidligere miljøvernministrene Bård Vegar Solhjell (SV) og Erik Solheim (SV). Vi fornyer også vår anmodning til Aker Solutions om å stille, sier kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Aker Solutions-sjef Øyvind Eriksen og Stubholt var også innkalt og ført opp på det opprinnelige programmet, men hevdet at de to dagene denne uken ikke passet.

Les også: Får refs for fravær

– Har ikke fått svar
Kolberg sier komiteen ikke har fått svar på om noen av Aker-toppene stiller i februar.

Han sier det er svært sjelden at noen ikke stiller når kontroll- og konstitusjonskomiteen inviterer, men legger til at det rent formelt er en frivillig sak å møte.

Kolberg reagerer på at Stubholt i et intervju med Dagens Næringsliv torsdag uttaler at det ville være mulig å fullføre fullskalarensing av CO2 på Mongstad til under halv pris av Stoltenberg og Statoils 25 milliarder.

Ekstraordinært komitémøte
– Hun må gjerne si det i avisen, men for oss er det avgjørende at hun kommer hit til oss og sier det, fremholder Kolberg.

I det samme intervjuet uttalte Stubholt at hun ikke hadde noe imot å komme til Mongstad-høringen, det var bare det at dagene ikke passet.

Beslutningen om å arrangere en tredje høringsdag ble tatt i et ekstraordinært komitémøte torsdag ettermiddag.

Les også:
- Jeg er ikke ansvarlig overfor Stortinget for mine indre tanker og følelser

Følg direkterapporten fra høringen om månelandingen: - Etterpåklokskap er en ganske eksakt vitenskap

- Man kan ikke vedta teknologi
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.