Men på selvangivelsene for 2007 og 2008 oppga han selv ingen aksjeformue til ligningsmyndighetene. Påtalemyndigheten mener det kan legges til grunn at TA Invest i allefall var insolvent ved inngangen til 2005.

Det kom frem da den rettsoppnevnte sakskyndige, statsautoristert revisor Torbjørn Tronsrud, stilte Andersen spørsmål mandag ettermiddag.

Andersen og hans tidligere samboer Eva Karin Haugen er tiltalt for grovt bedrageri etter at aksjespareklubben TA Invest gikk overende.




Den tidligere mattelæreren Per Sten Andersen, har i retten sagt at han stolte på sin samboer. Det var først i det første avhøret hos politiet i april 2009 han skal ha blitt klar over at aksjespareklubben var bankerott.

- Hvor mye penger hadde du i aksjespareklubben i ved utgangen av 2007, spurte revisor Tronsrud.

- Rundt 600.000 kroner i TA 1, og så mener jeg at jeg hatt et sted mellom 1 og 2 millioner i TA 2, svarte Andersen.

- Ført opp i din personlige selvangivelse?

- Ja, svarte Andersen. som flere ganger har understreket hvor nøye han var med å opplyse medlemmene at de måtte både oppgi aksjeformuen og avkastningen.

Men da den sakkyndige slo opp i Andersens selvangivelse for 2006 fantes det ikke spor av investeringen.

- Sånn som det ser ut her så ser jeg ikke den. Jeg kan ikke se at du har ført opp at du har noen formue i aksjespareklubben?

- Dette ser ikke pent ut, repliserte Andersen.

- Vil dette også gjelde det utbytte du fikk i TA 1? undret Tronsrud, uten å få noe konkret svar

- Uteglemt?
Andersen ble deretter konfrontert med sitt eget regneark for hvilke millionbeløp han skulle hatt innestående i klubben i 2008 og så med selvangivelsen for 2008.

- Ser du der noe aksjeinnskudd som skal være din andel i selvangivelsen for 2008.

- Nei.

- Er det uteglemt?

- Eneste forkl#229en jeg har er at Eva Karin og jeg så på det med hvem som førte opp hva av lån og renter. Dette må jeg nesten få lov til å kontrollere og komme tilbake til.

- Forferdelig glipp
Ifølge aktor, som overtok ordet, oppga Andersen sin andel av TA-formuen og avkastningen frem til og med selvangivelsen for 2006.

- Det må ha vært en eller annen forferdelig glipp. Men jeg håper det ikke stemmer, sa Andersen om at TA INvest-andelen ikke var å finne på de to neste skatteoppgjørene.

- Er det din oppfatning at det er utelatt av ligningsmyndighetene? spurte aktor Stenberg.

- Nei, men jeg må få se på det i mine håndskrevne notater, svarte Andersen, før han la til at han ikke hadde noen grunn til å tvile på det aktor sa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.