Etter Venstres landsmøte i helgen består sentralstyret av kun EU-tilhengere – med ett unntak. Nå tror EU-tilhengerne i partiet at Venstre snur i EU-saken på neste landsmøte.

EU-saken har ridd partiet som en mare siden det ble splittet på grunn av EU-debatten i 1972. Partiet er fortsatt offisielt mot EU-medlemskap, men ifølge partiets ja-folk er det bare et spørsmål om tid før Norge har fått et nytt ja-parti, skriver Klassekampen.

– Jeg tror partiet tar det siste skrittet neste landsmøte. Det var flertall av ja-folk også sist EU ble tatt opp i Venstre, sier leder i Unge Venstre, Sveinung Rotevatn. Han mener det er unaturlig at et liberalt parti er mot EU.

- Ingen grunn til å bli med
Tidligere nestleder Helge Solum Larsen var utenom leder Trine Skei Grande eneste EU-motstander i den øverste ledelsen. Men etter at Solum Larsen trakk seg etter å ha blitt siktet for overgrep mot en 17 år gammel jente, er Skei Grande eneste EU-motstander igjen i Venstre-toppen. Hun avviser at det er aktuelt å snu.

– Jeg ser ingen grunn til det hvis man tar i betraktning det som skjer i Europa nå. Stemningen vi ser i befolkningen nå viser det som jeg og mange andre Venstre-folk mener. Det er ingen grunn til at Norge skal bli med i EU, sier Skei Grande.

I den siste EU-målingen hos Klassekampen og Nationen var Venstre det partiet som hadde størst ja-andel blant sine velgere, med 34 prosent mot 14 prosent i resten av befolkningen.

Les også: Venstre vil ha maksgrense for partigaver

<b>- Venstre vil ikke stå i veien for Frp</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.