Asker og Bærum tingrett mener de to er skyldige i blant annet grov utroskap og grovt bedrageri. Mannen, som egentlig er utdannet snekker, er dømt til fengsel i tre år og en inndragning av 2,5 millioner kroner, mens hans kone er dømt til 2,5 års fengsel og inndragning av 2 millioner kroner. For begge er det ene året gjort betinget med en prøvetid på to år.

Ekteparet eide flere selskaper som drev private barnehager i Oslo. Ifølge retten skal de blant annet ha overfakturert husleie og gjennom kontantuttak og belastning av private kostnader urettmessig belastet selskapene for cirka 7,6 millioner kroner. Tappingen medførte at selskapene gikk konkurs.

Av de mer oppsiktsvekkende forholdene i tiltalen var at mannen var tiltalt for å ha kjøpt en kostbar klokke av merket Audemars Piquet av klokkeselger John André Sandquist og bedt om at en faktura på 118.000 kroner ble sendt til en av barnehagefirmaene med teksten "bistand i forbindelsen med emisjon".

Les også: Klokkemannen

Dommerne skriver videre i dommen:

«Det er da særlig alvorlig at midlene ikke har kommet nettopp barnehagevirksomheten til gode, og de tiltaltes utroskapshandlinger i denne saken kan bidra til å undergrave tilliten til private aktører innen barnehagesektoren».

Dommen omfatter i tillegg konkurskriminalitet, tyveri og flere brudd på regnskapslovgivningen. Begge er dessuten dømt for grovt trygdebedrageri og medvirkning til dette på nær 1,3 millioner kroner. Begge ble idømt inndragning på til sammen fire og en halv million kroner og fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i henholdsvis fem og tre år, samt til å betale erstatning til skatteetatene og Nav på totalt én million kroner.

Kvinnen erkjente ikke skyld for noen av postene da saken var opp i tingretten i før jul, mens ektemannen hennes erkjente skyld for åtte poster, delvis skyld for to punkter og uskyldig for ytterligere åtte poster. Klokkeregningen var blant postene mannen ikke erkjente straffskyld for, men til ingen nytte. Han ble likevel dømt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.