LO-leder Roar Flåthen mener regjeringen bør vurdere å fjerne formuesskatten på grunn av skattens negative konsekvenser.

Han er redd skatten som gir 13 milliarder kroner til statskassen hvert år kan true norsk industriutvikling og norske arbeidsplasser, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er mange som blir jævlig rike i Norge ved å drive næringsvirksomhet, så det kan ikke være så hakkende gærent. Vi har imidlertid kommet til at det vil være fornuftig at regjeringen og Finansdepartementet legger til rette for en gjennomgåelse av hvilke negative konsekvenser formuesskatt har for norsk eierskap, norsk industri og norske arbeidsplasser. Problemstillingen er at dette hindrer investeringer i Norge og satsinger på norsk industri, sier Flåthen til DN.

Flåthen varsler at LO vil se nærmere på om de vil gå inn for å fjerne formuesskatt på såkalt arbeidende kapital, kapital som er bundet opp i verdiproduserende næringer, hvis regjeringen og Finansdepartementet foretar en gjennomgåelse av konsekvensene.

En skam
Flåthen mener det er næringseiendom som bør beskattes fordi han ikke vil ramme "vanlige arbeidstagere med deres hjem". Men LO-lederen mener det er en skam at villaeierne i Holmenkollåsen ikke betaler eiendomsskatt.

- De i Holmenkollåsen bør betale mer i eiendomsskatt. Det er jeg helt enig i - under forutsetning av at man fjerner formuesskatten. Jeg kan gjerne betale mer eiendomsskatt, men da kan man ikke ha formuesskatt på toppen, sier Flåthen til DN.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser totalt oppfordringen og sier at det ikke er noen grunn til å ta opp en debatt om formuesskatten nå, mens finansminister Sigbjørn Johnsen er villig til å se nærmere på innrettingen av formuesskatten.

LO-leder Flåthen er nå på bølgelengde med næringsminister Trond Giske (Ap) som tidligere har sagt at han er positiv til å fjerne formuesskatt på arbeidende kapital.

Les også: Statsministeren åpner for å endre formuesskatten

<b>Giske med nytt angrep på formuesskatten</b>

Giske står fast på skatteforslag


<b>Kristin Halvorsen varsler ny skattedebatt</b>


<b>- Mange får formuesskatt for første gang</b>

Varsler boligskatt med Gjedrem


Godtar mer skatt dersom formuesskatten fjernes<b>Sveriges finansminister takker Norge for formuesskatten</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.