Frank Sve er utdannet industri-snekker, ordfører i Stranda kommune for Frp og nestleder i Norges Banks representantskap. Sve fnyser av kritikken fra Tormod Andreassen, skriver Dagens Næringsliv.

I gårsdagens DN tok Andreassen til orde for at Stortinget må utnevne flere fagfolk og færre ekspolitikere til organet som skal føre tilsyn og kontroll med Norges Bank.

Les også: Norges Bank-vaktbikkje slår alarm

Kun et fåtall av de 15 medlemmene i representantskapet har økonomisk utdannelse.

-Vi er et folkestyre

- Det er nok lenge til vi får et byråkratistyre i Norge. Stortinget velger Norges Banks representantskap. I likhet med Stortinget skal vi være et tverrsnitt av befolkningen - et folkestyre. Hvis Stortinget ønsker at vi skal være et rent revisjonsorgan, så er det greit. Men vi må forholde oss til det vi er satt til å gjøre, sier Sve til DN.

Eva Karin Gråberg (Ap) har sittet fem år i representantskapet, og støtter Sve:

- Vi er valgt som politikere og skal representere alminnelig sunn fornuft. Det er hovedstyret som gjør de faglige vurderingene. Jeg opplever at representantskapet er kompetent. Helseministeren skal vel ikke være kirurg heller.

Også de fleste andre medlemmene i representantskapet i Norges Bank er enig med Sve og Gråberg, og sier til avisen at de har tilstrekkelig kompetanse til å gjøre den jobben de er satt til å gjøre.

Les også: "Back to Basics" for oljefondet
Leder DN tirsdag: Eget fondsstyre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.