Torsdag gikk styret i helseforetaket inn for ett sykehus som skal ligge like utenfor enten Molde eller Kristiansund. Hvilken av byene det blir, er ennå ikke bestemt.

Et enstemmig regionsstyret støttet fredag opp om utviklingsplanen som er utarbeidet.

– Det er mye som er avklart i løpet av kort tid takket være en god og bred prosess i Møre og Romsdal. Det lokale helseforetaket fortjener ros for utført arbeid. Enstemmighet om sykehusstrukturen gir et godt grunnlag for det videre arbeidet der tomtevalg inngår, sier styreleder Marthe Styve Holte i Helse Midt-Norge.

Planen er at tomtevalget skal avklares innen to år, og det er lagt opp til byggestart for det nye sykehuset i 2018.

– Godt valg
Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for vedtaket og at styrene var enstemmige. Han synes beslutningen om ett akuttsykehus er god.

– Behovet til befolkningen vil bli godt ivaretatt med en slik sykehusstruktur, sier Støre til NTB. Han erkjenner at det har vært en vanskelig prosess, men mener den nå er godt forankret.

– Engasjert debatt
Helseministeren sier lokaliseringen er viktig, men at det viktigste likevel er det helsefaglige. Han minner om at det vil bli behov for andre helsetilbud i tillegg til sykehuset, og at dette kan gi interessante muligheter lokalt.

Han tror ikke prosessen videre vil bli preget av fakkeltog og demonstrasjoner fra aksjonsgrupper i dragkamp om å få sykehuset nær sin hjemby.

– All lokaliseringsdebatt i Norge er engasjert. Det er naturlig i et demokrati, men man må også klare å konkludere. Jeg regner med at videre spørsmål vil bli belyst, og at man får satt i gang prosessen hurtig. Det aller dårligste utfallet ville være om man ikke kom til en beslutning i det hele tatt, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.