Han mener Berit Kjøll og regjeringen var godt fornøyde med både de omstridte transaksjonene og prosessen - helt frem til aksjemarkedet og media reagerte.

Det skriver VG Nett.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har spurt Aker om en redegjørelse på saksbehandlingen da Aker Solutions kjøpte deler av fire tidligere Aker-eide selskaper og hele Midsund Bruk. I dag fikk de svar fra konsernsjef Øyvind Eriksen.

Åtte sider langt brev
I et åtte sider langt brev kommer han blant annet med nye angrep på Berit Kjøll.

I brevet understreker Eriksen at Kjøll sto helt fritt til å informere staten om planene med transaksjonene når som helst. Kjøll på sin side skriver i en e-post til VG Nett at det var selskapets ansvar å informere eierne.

Øyvind Eriksen hevder videre at regjeringen aldri tidligere har vært misfornøyd med hvordan Aker har håndtert aksjeavtalen fra 2007.

"Aker har slik vi ser det lojalt fulgt aksjonæravtalens bokstav og intensjon. Frem til 2. april oppfattet vi ikke motsatte signaler fra verken Staten eller dens styremedlem i Aker Holding", heter det i brevet.

Kjøll slår tilbake
Han mener også et en e-post fra Kjøll til daglig leder i Aker Holding, Bengt Arve Rem bekrefter at Kjøll var fornøyd med prosessen.

Berit Kjøll har hele tiden hevdet at verken hun eller departementet var godt orientert om transaksjonene. Hun mener at hun har gjort en god nok jobb i denne saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.