Fremskrittspartiet er partiet som er mest kritisk til dagens trygdesystem. Likevel har partiet dobbelt så mange trygdede velgere som Arbeiderpartiet.

Det viser en undersøkelse Sentio har gjort for Dagens Næringsliv. I forbindelse med instituttets månedlige meningsmåling ble det stilt et tilleggsspørsmål: Hva er din hovedinntektskilde? 10 prosent av de spurte i meningsmålingen svarte trygd. Men blant Frps velgere svarte 13,5 prosent trygd. Blant Ap-velgerne var trygdeandelen 7 prosent.

Færrest trygdede finner vi i Venstre og Kristelig Folkeparti med henholdsvis 3,3 og 4,7 prosent.

Høy andel også i SV og Sp

I akademikerpartiet SV er andelen nesten like høy som i Frp med 12,3 prosent. Blant Senterpartiets velgere svarer 12,9 prosent at hovedinntektskilden er trygd. Høyre ligger også noe høyere enn Ap med en andel på 7,9 prosent.

Frp-leder Siv Jensen ser ikke et paradoks i den høye andelen trygdede blant Frp-sympatisørene.

– Også mennesker som går på trygd, er fullverdige velgere. Den høye andelen skyldes at Frp er tydelige på å beskytte trygderettigheter samtidig som vi vil rydde opp i misbruk. Derfor har vi vært kritiske til en del av innstrammingene som har vært foreslått. Vi vil ikke kutte i de reelle ytelsene, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

Les også: Frp til felts mot tryngdesvindlere

<b>Frp taper velgere til nesten alle </b>


<b>Høyre og Ap kniver om å være størst</b>

<b>Frp krever at Hagen blir ordfører i Oslo</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.