– Klimaforliket, der Frp ikke var invitert til å være med, var urealistisk da det ble inngått. Målet om to tredjedelers kutt innenlands kan bare innfris ved å flagge ut norsk næringsliv. Det er helt meningsløs politikk. Slike forlik oppnår bare en ting – det skader folks tillit til politikere. Vi må i stedet få et forlik som spiller på lag med folk og næringsliv, sa Jensen da hun talte på til årsmøtet til Rogaland Frp søndag.

Klimaforliket fra 2008 mellom regjeringspartiene, KrF, Venstre og Høyre slår fast at Norge skal kutte 30 prosent i utslippene innen 2030 og ta to tredeler av kuttene hjemme.

– Jeg håper Jens Stoltenberg legger bort skadelig symbolpolitikk, og heller tar kontakt for å få Frp med på et forlik for å fjerne kravet om urealistiske høye klimakutt innenlands, sa Jensen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.