Opposisjonen på Stortinget har reagert svært negativt på de siste dagenes avsløringer rundt det statlige eiendomsselskapet Entra. Nå mener Frp at saken bør vurderes i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, skriver Dagbladet.

– Dette kan være en sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Og konklusjonen jeg har kommet til er at den bør dit, sier Per Roar Bredvold (Frp), som sitter i næringskomiteen.

Komiteen har allerede bestemt å sende et brev til regjeringen der de ber om en redegjørelse om ansettelsen av Rune Olsø, en nær venn av næringsminister Trond Giske (Ap), som toppsjef i Entra.

Dette er et første skritt mot en eventuell gransking i Stortinget.

Trond Giske har erklært seg inhabil i forhold til Olsø, men Justisdepartementet mener at han er habil i forhold til selskapet som helhet.

Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten mener også at det må tas grep.

– Høyres syn er at det nå er modent for opprydding fra regjeringens side. Vi må få gjenopprettet troverdigheten til selskapet og må få til en ekstraordinær generalforsamling, mener han.

Han mener det er rimelig at kontrollkomiteen har bedt om en redegjørelse. (©NTB)

Les mer:
Ventet i over én uke med å hjelpe Entra-styret
Hatlen: – Orienterte eieren om en krevende situasjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.