Til sammen er 9 tonn kjøttfarse med feil merking solgt i Rogaland og Agder i perioden 2. oktober i fjor til 5. januar, melder Stavanger Aftenblads nettutgave.

Gilde har endret oppskriften på dette produktet, men på pakningene er det ikke opplyst om at farsen inneholder skummetmelkpulver. Også 5,5 tonn baconfarse er solgt i samme område, i perioden 22. november til 5. januar, opplyser Gilde.

Nå ber de folk med melkeallergi om å unngå produktene, både de som er kjøpt og frosset ned og butikkenes egne kjøttfarseprodukter.

– Det er skuffende at våre interne rutiner ikke ble fulgt opp da vi endret oppskriften på kjøttfarsen og baconfarsen. Det er klare regler for varedeklarasjon. Vi kan ikke utelukke at forbrukere som ikke tåler melk, har kjøttfarseprodukter liggende i fryseboksen hjemme, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde.

Feilmerkingen gjelder ikke kjøttdeig eller medisterfarse. Dagligvarekjedene som er berørt, er blitt kontaktet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.