Fredag la finansminister Sigbjørn Johnsen frem forslaget til nye pensjonsordning. Nå viser det seg at kostnadene for å forvalte ordningen skal dekkes innenfor de årlige innskuddene bedriftene gjør for den ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Hittil har det vært vanlig at bedriftene tar kostnaden ved administrasjon og forvaltning av innskuddspensjon for sine ansatte.

Finansdepartementet mener lovforslaget ikke innebærer en reell endring av dagens praksis i innskuddspensjonsordninger, men det er bransjen som selger slike ordninger hel uenig i.

- Både vi og næringslivet har tolket det slik at bedriftene skal bære kostnadene. Alle aktørene har vært enige om at det er en et godt prinsipp, fordi bedriftene da vil forhandle om å holde kostnadene nede, sier administrerende direktør Hørund Vandvik i Nordea Liv til avisen.

Kan tappes ti prosent
- Grovt regnet vil det bety at en pensjon oppspart over 40 år vil bli ti prosent lavere hvis arbeidstager må dekke kostnadene, enn om bedriften gjør det, sier Vandvik som tror departementet har gjort en feil da de utarbeidet loven.

Han påpeker at alle aktører i bransjen er enige om at dagens regler prinsipper er de beste.

Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. Han mener den foreslåtte ordningen vil innebære en urimelig forskjellsbehandling mellom de som ikke opparbeider full pensjon i den nye hybridmodellen og de som gjør det.

- Vi vil ta kontakt med departementet mandag, be om en bakgrunn for den nye lovteksten og gi vårt syn på det, sier Kreutzer til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.