Giske sier til Dagbladet torsdag at det var han som ga Stein Erik Moe styrevervet.

Den Norske Opera & Ballet AS er heleid av staten, og det er statsråden som personlig velger statens representanter i styret.

Moe ble valgt inn i inn i styret nesten fire år etter at Giske og hans ekssamboer gikk fra hverandre, ifølge statsråden.

– Moe er ikke i min omgangskrets. Det kan godt hende at det hadde vært lurt å ha fått vurdert habiliteten, men jeg vurderte ikke dette som et habilitetsspørsmål da, sier Giske.

Ifølge Dagbladet kan Moe ha fått utbetalt styrehonorarer i nærheten av 100.000 kroner i løpet av tre år.

Professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, Inge Lorange Backer, sier til avisen at Giske ville vært inhabil dersom Moe hadde vært statsrådens svoger på det tidspunktet han ble valgt inn i styret.

– Men ved et forhenværende svogerskap er ikke svaret så klart, men det ligger nok tett opp til inhabilitet uansett, sier professoren.

Også professor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen mener saken ligger i grenseland for inhabilitet. Giske burde fått lovavdelingen i Justisdepartementet til å foreta en vurdering, slår han fast. (©NTB)

Les også:
<b>Entra-styret visste ikke om båndene til Olsø</b>


<b>- Partiansettelse med milliongevinst</b>

<b>- Styremedlem kan ha vært inhabil i Entra-saken</b>

<b>Frp vil ha Entra-gransking</b>

<b>Entra-styret visste ikke om båndene til Olsø</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.