Statsråd Rigmor Aasrud varsler at regjeringen ikke vil nå sitt mål om kutt i bruken av oljepenger uten en omfattende omstilling og effektivisering i statlig forvaltning, skriver Dagens Næringsliv.

En av Aasruds aller viktigste oppgaver i Fornyings- og administrasjonsdepartementet blir å jobbe frem betydelige innsparelser i staten.

- Vi er nødt til å innse at vi må gjøre noen kraftige grep i forhold til offentlig forvaltning hvis vi skal kunne klare å ta oljepengebruken ned til realavkastning på fire prosent av oljeformuen. Vi er derfor helt nødt til å ha et større fokus på offentlig forvaltning generelt og et mer bevisst forhold til hvor veksten skal komme, sier fornyings- og kirkeministeren til DN.

Mindre vekst
Finansdepartementet har allerede varslet at det blir vesentlige kutt i oljepengebruken fra 2011-budsjettet.

- Vi må tenke annerledes. Store deler av offentlig sektor må vokse mindre. Nå har vi hatt flere år med kraftig vekst i utgiftene. Det meste av dette er en villet vekst, som satsing på politiet og barnevernet. Men veksten kan ikke fortsette i alle sektorer hvis vi skal bruke mindre oljepenger, sier hun.

Fornyingsministeren påpeker at omstilling av staten har pågått i lengre tid og at det er en myte at dette bare skjer i det private næringsliv.

Aasrud understreker at mye av den statlige effektiviseringen vil skje gjennom bedre og utvidet bruk av ikt-løsninger. Hun viser til flere eksempler der kostnader er kuttet vesentlig og effektiviteten har økt.

Les også: - Vi må stramme inn

<b>- Ute av kontroll</b>

- Kan få hollandsk syke i Norge


- Veksten i offentlig sektor er faretruende stor
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.