Hafslund krever betaling av cirka 260.000 kroner som selskapet mener å ha til gode og som Vitel nekter å betale. Hafslund tok derfor ut forliksklage mot Vitel mars ifjor. Vitel bestridte kravet og ønsket derfor ikke at det skulle avsies en forliksdom. Fordi kravet var på over 125.000 kroner kunne derfor forliksrådet ikke avgjøre saken.

På denne bakgrunn har Hafslund Fakturaservice, på vegne av Hafslund Nett, nå stevnet Vitel AS for Tønsberg tingsrett. Stevningen ble forkynt for Vitel igår, mandag 13.2.

- Ødelegger bransjens omdømme

- Vitel er gjennom sin opptreden med på å ødelegge for bransjens omdømme. Vi forfølger alltid denne typen saker fordi vi mener at verken kundene eller bransjen er tjent med at en uryddig aktør kan gjøre som den vil, sier informasjonssjef i Hafslund, Katarina Finneng til europower.com.

Hun forteller at Vitel nå har 3 ukers frist på å svare på stevningen. Rettsaken er foreløpig berammet til senest 6. august.

I en e-post til europower.com skriver eier, administrerende direktør og styreleder i Vitel AS, Glenn Nøstdahl, at han ”på nåværende tidspunkt” ikke ønsker å kommentere saker som angår Vitel AS.

 

Kundeavregning
Kravet har sin opprinnelse i et avvik mellom det antatte og det faktiske forbruket hos Vitels strømkunder i Hafslunds nettområde. Ettersom Hafslunds nettkunder avleser strømmen med ujevne mellomrom, alt etter kundens forventede forbruk og forbruksprofil, vil denne typen justeringer alltid skje overfor alle strømleverandører. Det som gjør denne saken unik, er Vitels manglende betaling.

Hafslund Fakturaservice, som har overtatt ansvaret for å inndrive beløpet for konsernets nettselskap, mener det ikke finnes saklig grunn til at Vitel ikke betaler.

- Vi mener at Vitel har fått all den informasjonen som de trenger for å gjøre opp regningen. Av hensyn til kundene og fordi vi mener denne saken er viktig for bransjen i et omdømmeperspektiv, har vi derfor gått til retten med dette kravet nå, sier Katarina Finneng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.