I et intervju med NA24 dementerer han og hustru Mille-Marie Treschow skal flytte til alpelandet.

- Jeg har ikke meldt flytting til Sveits, men det har mine barn gjort, sier Hagen til nettstedet .

- Jeg har ingen planer om å flytte fra Norge, men kommer til å oppholde meg mye i Sveits, sier han videre. Ekteparet har blant annet kjøpt seg hus i Zürich.

- Nyansene
Det var under et intervju med TV2 som ble sendt torsdag kveld at det kom frem at Hagen og familien skulle flytte som følge av skattepresset. Hagen forklarer misforståelsen med at TV2 ikke skal ha fått med seg nyansene.

Les også: - Hagen stikker fra regningen

TV2 mistolket
I TV2s intervju sier ikke Hagen direkte at han flytter til Sveits, det er det TV2 som hevder i introduksjonen før et klipp hvor Hagen uttaler:

- Det har vært en lang prosess, tvilt seg frem, men har kommet til at vi ikke har så mye valg, egentlig, sa Hagen til TV2 og videre om flytting av selskapet:

- Det er Sveits, vi skal flytte til Zürich. Kjøpt boliger og alt mulig, søkt myndighetene og alt er gjort.

Kan flytte senere
Selv om Hagen ikke har umiddelbare planer om å flytte, utelukker han ikke at det kan bli situasjonen i fremtiden.

- Jeg kommer til å være mye i Sveits, og så får vi se senere om jeg er der så mye at jeg skattemessig må flytte der. Jeg vil ikke binde meg til at vi skal bo i Norge, sier Hagen.

Om Hagen velger å melde skattemessig flytting til Sveits i fremtiden vil han kunne slippe skatt til Norge forholdsvis raskt.

Les også: Kan slippe raskt unna

Begge blir
Mye av virksomheten til Canica, Hagen-familiens holdingselskap, vil bli drevet fra Sveits.

Administrerende direktør i Treschow Fritzøe, Thor H. Eika, bekrefter at Mille Marie Treschow heller ikke skal flytte ut. Dette har han fått bekreftet direkte fra Treschow selv.

- Jeg har sjekket ut rammevilkårene får vår bedrift, og Mille Marie vil fortsatt skatte til Norge, sier Eika til NA24.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.