I et brev til universiteter og høyskoler kaller Halvorsen matematikknivået hos lærerstudentene «urovekkende lavt», skriver Aftenposten.

Tirsdag ble det kjent at strykprosenten i matte hos norske lærerstudenter er svært høy. I Oslo strøk annenhver lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus på eksamen i mai, og også ellers i landet stryker svært mange studenter.

- Vi er i en situasjon som ikke er akseptabel. Vi må forsikre oss om at den opplæringen som studentene får på lærerutdanningen, gjør at vi får trygge, kompetente og gode mattelærer i skolen, sier Halvorsen.

Nå vil hun ha et møte mellom Matematikksenteret (Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen), dekaner og fagmiljøene ved lærerutdanningene, samt studentene for å diskutere strakstiltak.

Blant tiltakene som skal diskuteres, er kartlegging av nivået i matematikk for studenter som starter i høyere utdanning, utvikling av en diagnostisk test for å fastslå nivået til studentene, intensivkurs blant studentene for å heve kunnskapsnivået, og et eget kursopplegg tilpasset lærerutdanningene.

- Møtet vil finne sted så fort som mulig, sier kunnskapsministeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.