Først ble Norges Velforbund politianmeldt for grovt underslag. Nå er organisasjonen konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg er svært ulykkelig på vegne av våre medlemmer, sier fungerende daglig leder Joar Bredesen, til DN.

Ledelsen i Norges Velforbund besluttet å slå seg selv konkurs denne uken. Onsdag måtte de ansatte levere inn nøklene til kontoret, og igår fikk de beskjed om at de vil bli sagt opp av konkursboet.

Mannen som har vært daglig leder i Norges Velforbund siden februar 2000, Einar Bjorbæk, frasa seg sine arbeidsoppgaver for et par uker siden. Han er i dag sykemeldt, og ønsker ikke å kommentere konkursen.

Én million medlemmer
Konkursen i en av Norges største frivillige organisasjoner berører nesten 10.000 velforeninger med tilsammen en million medlemmer.

Ifjor fikk Riksrevisjonen en såkalt varslersak i fanget. Det var fagsjefen i Norges Velforbund (NVF) som kunne avsløre at statlige subsidier som skulle gå til skoleveier, lekeplasser og velferdstiltak over hele landet i stedet ble brukt på konsulenter, reiser, møter og galopperende husleie på hovedkontoret.

Riksrevisjonen ba Lotteri- og Stiftelsestilsynet granske forbundet, og det hele endte med at Norges Velforbund for en drøy måned siden ble politianmeldt for grovt underslag av statlige momskompensasjonsmidler.

Lotteri- og stiftelsestilsynet var inntil igår ukjent med at velforbundet har slått seg konkurs.

- En slik utvikling endrer likevel ikke utgangspunktet for tilsynssaken utover at vi må forholde oss til et konkursbo i stedet for en organisasjon, uttaler tilsynsdirektør Atle Hamar til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.