Spekulasjoner om en eventuell valutaunion mellom Norge og Island har pågått siden landets økonomi kollapset i høst.

Tidligere i dag bekreftet finansminister Kristin Halvorsen for første gang at hun er åpen for diskusjoner om valutasamarbeid med Norges kriserammede nabo, skriver Reuters.

- Jeg ser frem til å diskutere ulike aspekter ved den økonomiske situasjonen på Island med finansminister Steingrimur Sigfusson, også valutasamarbeid dersom det blir et tema, skriver Halvorsen i en e-post til nyhetsbyrået.

Allerede i april 2008 stilte stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter spørsmålet om valutasamarbeid med Island kunne være aktuelt, sett i lys av svekkelsen på 30 prosent i den islandske kronen.

Halvorsen mente da at det var lite sannsynlig:

- Island er et viktig samarbeidsland for Norge. Det er imidlertid begrenset størrelse på utenrikshandelen mellom våre land. Samtidig er strukturen i våre økonomier nokså ulike, svarte Halvorsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.