Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) setter sammen med Justisdepartementet umiddelbart ned en arbeidsgruppe som skal granske alle sider ved bruk av sakkyndig helsepersonell.

Dette skjer som en følge av lege-erklæringsavsløringene som DN avdekket i helgen, og som politiet nå har startet etterforskning av.

– Helsepersonell forvalter store offentlige ressurser.Derfor er vi helt avhengige av at det er tillit i systemet. Regjeringen og jeg ser meget alvorlig på denne saken med mistanke om falske legeerklæringer, sa Brustad på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Hun sa at arbeidsgruppen vil arbeide for å kvalitetssikre bruken av sakkyndig helsepersonell generelt og utelukket ikke at arbeidet kan resultere i forslag til lovendringer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.