DN intervjuet begge fredag for en uke siden, og hadde avtaler om nye møter denne uken. Etter at advokat Tor Erling Staff meldte seg som forsvarer for de to, har de ikke vært villig til å stille opp i intervjuer eller svare på påstandene som settes frem.

Psykiater Pål Herlofsen tok imot DN på sin private praksis i Drammen i forrige uke. Han inrømmer ikke å ha gjort noe galt da en av DNs journalister fikk kjøpe legeerklæring av ham for 8500 kroner.

Når det gjelder betalingen på 8500 kroner i kontanter, uten kvittering, har han dette å si:

– Dette er noe jeg har gjort helt på siden av min private praksis. Jeg kan ikke kreve trygderefusjon for en erklæring trygden ikke har bedt om.

Trygderefusjon
– Har du krevet trygderefusjon for møtene der vi snakket sammen?

– Ja. Alt er sendt trygdekontoret på vanlig måte. Hvis ikke personnummer stemmer, får jeg sikkert den i retur, sier Herlofsen.

– Er det vanlig at klienter betaler 8500 kroner i kontanter, uten å gi kvittering?

– Jeg husker ikke om du fikk kvittering eller ikke.

-Ikke til meg
– Har du mottatt penger eller gjenytelser fra Kristian Helgesen i forbindelse med hans frigangssoning?

– Nei, det har jeg ikke. De 100.000 kronene var hvertfall ikke til meg.

– Visste du at Jim Wolden reiste rundt Europa i privatjet og festet på den tiden du hevder han var syk?

– Nei. Han fremstod som veldig syk overfor meg.

- Jeg aner ikke hva dette er
– Har du et samarbeid med John Sandstrøm om klienter?

– Nei. Jeg har mottatt noen henvisninger, det er alt. Det har heller ikke vært noen slike forespørsler på det jeg kan huske.

Når DN forelegger ham faksen til Sandstrøm fra 20. september der Herlofsen skriver at samarbeidet om pasienten «Christian Skau» blir dyrere enn forventet, responderer han slik.

– Jeg aner ikke hva dette er.

- Etterforsket og henlagt to ganger
Fredag 21. oktober. Psykolog John Sandstrøms kontor.

– Samarbeider du med psykiater Pål Herlofsen om klienter?

– Ja noe. Blant annet om kunsthandleren og Helgesen og noen andre småsaker. I tillegg har vi ved et par anledninger vært rettsoppnevnte sakkyndige i samme saker, forteller Sandstrøm.

– Har du mottatt 100.000 kroner av Helgesen for den jobben du gjorde, og har noe av eventuelt det gått til Herlofsen?

– Nei de 100.000 har aldri gått til meg. Og jeg ble heller aldri tilbudt aksjer slik Herlofsen ble. Jeg har aldri bedratt Herlofsen for en krone.

– Har du tatt betaling for å skrive falske psykologerklæringer?

– Jeg er etterforsket to ganger for den påstanden. Begge ganger har saken blitt henlagt, så den saken faller på sin egen urimelighet, sier han til Dagens Næringsliv.

Les hele saken i DN Lørdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.