Høyre får en oppslutning på 32,2 prosent på en måling som Sentio har laget for Dagens Næringsliv. Arbeiderpartiet får 28,1 prosent.

Mens Høyre på Sentio-målingen har økt oppslutningen med 1,9 prosentpoeng fra forrige måned, har Aps oppslutning falt 2,5 prosentpoeng. Høyres forsprang på Ap er nå det største på ti år, skriver Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er ikke alene om å merke tyngdekraften. Senterpartiet faller 0,1 prosentpoeng og havner så vidt under sperregrensen med 3,9 prosent. Regjeringspartner Sosialistisk Venstreparti går motsatt vei, opp 0,3 prosentpoeng til 4,2 prosent. Rødt faller 0,2 prosentpoeng til 1,1 prosent.

På den borgerlige siden faller Fremskrittspartiet 0,7 prosentpoeng til 18,3 prosent. Venstre faller 0,2 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens Kristelig Folkeparti går fram 1,1 prosentpoeng til 5,8 prosent.

- Begynner å gå litt tom for ord
Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over den borgerlige fremgangen.

– Det går en høyrebølge med stor H. Den startet for over to og et halvt år siden. Jeg må innrømme at det har vært så mange gode målinger for oss den siste tiden at jeg begynner å gå litt tom for ord, sier Solberg.

Hun mener nøkkelen til fremgangen er Høyres politikk og at folk ser at partiet har andre løsninger enn den sittende regjeringen.

I Arbeiderpartiet har man merket seg Høyres fremgang. Målingen viser at Ap må stå på hver eneste dag fram til valget, mener partisekretær Raymond Johnsen.

– Fremover må vi synliggjøre resultatene og at vi vil ta Norge videre. Vi lovet Europas laveste ledighet, og det har vi. Det er skapt 300.000 nye arbeidsplasser – to av tre har kommet i privat sektor. Vi har rekordlav ledighet og orden i økonomien, i en tid hvor våre naboer sliter, sier han.

Ap mest fram - Frp faller mest
Regjeringspartiene må nå i større grad konfrontere Høyre og Frp med hvilken retning de vil ta landet, mener Johnsen.

Arbeiderpartiet går fram 2,1 prosentpoeng til 30,8 prosent og nærmer seg Høyre på en måling som InFact har laget for VG. Fremskrittspartiet faller 4,4 prosentpoeng til 10,4 prosent.

Høyre går fram 0,1 prosentpoeng til 33,8 prosent på septembermålingen. Kristelig Folkeparti opplever en fremgang på 1 prosentpoeng til 6,3 prosent og Venstre faller 1,1 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Aps regjeringspartnere går begge fram: Senterpartiet går fram 1,3 prosentpoeng til 5,2 prosent og Sosialistisk Venstreparti øker sin oppslutning med 0,4 prosentpoeng til 4,6 prosent. Rødt går fram 0,7 prosentpoeng til 2,2 prosent på InFact-målingen.

Les også: Blått flertall i Ap-bastion

<b>Ap-topper tviler på om SV lar seg redde.</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.