En undersøkelse nettselskapet Eniro Norge har utført, viser at 20 prosent av norske internettbrukere har spilt pengespill på nettet. Til sammen spiller disse for nærmere 6 milliarder kroner i år, men ifølge undersøkelsen er det er noen få storspillerne som sørger for den store omsetningen.

I undersøkelsen svarer 2 prosent at de selv har problemer med spill. Dette innebærer at over 50.000 nordmenn selv erkjenner at de har et spillproblem. I følge verdens fremste eksperter på spilleavhengighet innrømmer rundt en tredel av problemspillerne at selv sier de har et problem. Derfor antar nettselskapet at det i Norge finnes over 150.000 som har problemer med pengespill. Dette er en tredobling i forhold til hva en annen undersøkelse kom fram til i 2003.

Over 3.500 nordmenn har svart på Eniro-undersøkelsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.