Statistisk Sentralbyrå la torsdag frem helt fersk befolkningsstatistikk for Norge, og benytter også sjansen til å vende blikket fremover.

Spådommene viser at vi vil være 6,9 millioner i 2060, opp fra 4,9 millioner i 2011.

Beregningene viser også at antall innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre vil øke fra 0,6 millioner i 2011 til 1,7 millioner i 2060 - altså mer enn en dobling på 50 år. Den øvrige befolkningen vil øke fra 4,3 millioner i dag til 5,2 millioner i samme periode.

Det er en vekst på drøyt 20 prosent.

Kan passere tre millioner
Det fører til at innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre, som i dag utgjør 12 prosent av befolkningen, vil vokse til 25 prosent i 2060.

I et høyinnvandringsscenario, kommer denne gruppen til å passere 3,1 millioner.

Størsteparten av personene med innvandrerbakgrunn, rundt én million, vil komme fra land utenfor Europa, USA, Canada, Australia og New Zealand. Statistisk Sentralbyrå venter at den samlede innvandringen vil øke en del frem til 2014, for deretter å gå betydelig ned .

Les også:

Norge må fylle 220.000 nye jobber

Oslos folketall eksploderer - men ikke nødvendigvis boligprisene

Milliardbommen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.