Kun én av Snåsamannens 50.000 pasienter har til nå registrert sin sykdomshistorie i Registret for eksepsjonelle sykdomsforløp i Tromsø.

– Flere har vist sin interesse muntlig, men vi har til nå bare registrert ett sykdomsforløp, opplyser rådgiver Brit J. Drageset til Adresseavisen.

I NAFKAMs register for eksepsjonelle sykdomsforløp registreres historier fra pasienter som har opplevd både positive og negative behandlingsforløp etter bruk av alternativ behandling. Totalt er det registrert 248 sykdomshistorier.

Én
– Til nå er rundt hundre av de historiene vi har fått inn blitt vurdert av leger, og syv av historiene er i tillegg vurdert av ekstern ekspert. Av disse syv er det én historie som til nå er vurdert som medisinsk eksepsjonell, opplyser Drageset.

Hvorfor det er så få registrerte sykdomsforløp fra Norges mest profilerte helbreder, vil ikke senterleder og professor Vinjar Fønnebø spekulere i.

– Joralf Gjerstad har behandlet et utrolig høyt antall pasienter. Selv om mange av hans pasienter ennå ikke er registrert hos oss, tror jeg boka om han har bidratt til å gjøre oss mer kjent, sier Fønnebø.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.