Irans utenriksminister, Mohammad Javad Zarif, sa mandag at han ønsker å komme til enighet med verdensmakter om et «veikart» som definerer hvordan den langvarige tvisten om landets atomprogram kan løses, skriver Financial Times tirsdag.

Idet seks verdensmakter og Iran forbereder forhandlinger i Geneve om fremtiden for landets atomprogram, indikerer Zarif at en løsning vil ta tid, men at han har håp om en vellykket avtale.

«I morgen er bare starten på en vanskelig og ganske tidkrevende vei fremover, sier Zarif i en melding på sin Facebook-konto mandag. «Jeg har tro på at vi innen onsdag kan komme til enighet om et veikart for en løsning».

Iran er et av landene hvor Nobels fredsprisvinner OPCW for tiden er aktive.

Les også:
Enighet om nye samtaler om koalisjonsregjering i Tyskland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.