– Vi er jublende glade på HiS i dag. Det har vært utrolig nervepirrende å vente på innstillingen fra komiteen, sier rektor Ivar Langen.

En mer enn 40 år gammel drøm er dermed et langt skritt nærmere å gå i oppfyllelse i Stavanger. Høgskolen må imidlertid vente til over sommeren før de kan slippe jubelen løs for alvor. Styret i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, NOKUT, skal behandle saken 30. august.

– Deretter er det departementet som har siste ordet, men de har lenge signalisert at de åpner for flere universiteter, sier informasjonssjef Dorte Birch i NOKUT til NTB.

Blir det et endelig ja, bli dette det første universitet i landet som får sin status etter en omfattende kvalitetsvurdering, og uten en krone fra staten til universitetssatsingen.

De fire eksisterende universitetene i Norge er alle etablert som resultat av stortingsvedtak og statlige bevilgninger.

Det er over 30 år siden Norge fikk sitt siste universitet. Universitetet i Tromsø ble åpnet i 1972.

HiS er i dag blant landets aller største statlige høyskoler med 7.000 studenter og 900 ansatte fordelt på tre fakulteter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.