Dagens Næringsliv partibarometer viser at Frp holder stand, mens Høyre faller kraftig. Ap er igjen landets største parti.

DN vet at ledelsen i KrF ikke ønsker å gå inn i borgerlig regjering dersom Frp får et like godt valgresultat som DNs partibarometer, utført av Sentio Research Norge, viser.

Selv om Arbeiderpartiet vokser kraftig, opp 3,0 prosentpoeng til 31,7 prosent, går det ikke ut over Frp, som fortsatt ligger på over 19 prosent i oppslutning.

Det er Høyre som får den kraftige smellen med et fall på 3,9 prosentpoeng til en oppslutning på 26,5 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg er lite fornøyd med DNs marsmåling.

– Den er annerledes enn de andre målingene i samme periode. Jeg vet ikke om det er noen politisk forkl#229 på nedgangen. Når en måling er veldig annerledes enn de andre, må vi se om det er en trend eller ikke. Jeg avviser ikke at den kan være riktig, men 12 prosent i forskjell fra en av de andre målingene er spesielt. Jeg er nøktern når vi går opp og nøktern når vi går ned, men denne spriker veldig fra de andre, som stort sett ligger på 32 prosent, sier hun.

Valgforsker Bernt Aardal tror Frps størrelse kan komme til å bli et viktig element i valgkampen hva gjelder det taktiske spillet mellom de borgerlige partiene.

– Vi skal huske på at den store vendingen i spørsmålet om borgerlig regjering kom først da Høyre begynte å komme på offensiven. Frem til da hadde Frp kjempet om å være det største partiet, men på vinteren i 2011 begynte det å butte for Frps størrelse, og kommunevalgresultatet ble en kalddusj for partiet, sier Aardal til DN.

Oppslutningen for de andre partiene er; SV 4,2 prosent (minus 0,8), Rødt 1,7 prosent (pluss 0,8), Senterpartiet 5,8 prosent (pluss 1,7), Miljøpartiet de grønne 1,4 prosent (minus 0,7), Krf 5,9 prosent (pluss 2,1) og venstre 3,9 prosent (minus 1,1).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.