De tre tidligere Høyre-politikerne Bente Bakke, Nikki Schei og Svein Hammer tar nå et oppgjør med sitt tidligere parti, som de mener henger igjen i foreldede strukturer.

Politikken innebærer et farvel til verdikonservatismen og er et knefall for fossilindustriens råkjør mot klima og miljø, mener de tre ifølge en pressemelding fra Miljøparteit De Grønne.

De mener partiet står for en politikk som bidrar til farlige klimaendringer og en ødeleggende overoppheting av norsk økonomi.

– Erna Solbergs slagord «Norge trenger nye ideer og bedre løsninger» er direkte pinlig. Sannheten er at Høyre er tilbakeskuende og har mistet all fremtidsrettet nærings- og miljøpolitisk teft. Høyres økonomiske politikk er tuftet på et fortsatt skyhøyt utvinningstempo i oljeindustrien. Dette ødelegger for fastlandsindustrien, og særlig den fornybare, grønne, som våre barn skal leve av, sier Høyres tidligere miljøpolitiske talskvinne, Bente Bakke.

Bakke ble sist helg valgt inn i De Grønnes sentralstyre, og uttalte i den forbindelse om sitt gamle parti at «Høyre er gjennomsyret av grådighet».

- Ytterligere ensretting av norsk næringsliv

Hun får støtte av Nikki Schei, tidligere lokalpolitker for Høyre i Oslo og sittende leder i Miljøpartiet De Grønne i Akershus:

– Fastlandsøkonomien sliter allerede tungt på grunn av det unaturlig høye lønns- og investeringsnivået i oljesektoren. Høyres politikk fører til en ytterligere overoppheting som er svært usunn. Vi trenger i stedet incitamentsordninger for små- og mellomstore bedrifter slik at det finnes alternativer til olje- og gassindustrien som nå tar all kapital og arbeidskraft, sier Schei.

– Høyre legger opp til en politikk som vil bidra til en ytterligere ensretting av norsk næringsliv, noe som svekker konkurranseevnen, mangfoldet og innovasjonsevnen. Hvis Høyre i stedet tør å sette bremser på oljeindustrien, vil dette bedre konkurranseevnen for eksportnæringene og frigjøre både økonomiske og menneskelige ressurser som trengs for å skape et mangfoldig og fremtidsrettet næringsliv i Norge, sier de tre tidligere høyrepolitikerne, som nå representerer Miljøpartiet De Grønne.

Les også: Veksten er problemet i verden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.