- Det er ingen skam å snu. Kravene fra KS har skapt enormt stor uro og bekymring landet rundt, sier Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied til NTB.

Når hovedstyret i kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS møtes mandag, vil SVs Ivar Johansen innby til omkamp. Sammen med de øvrige opposisjonspartiene på Stortinget har SV flertall i det politisk sammensatte styret.

- Det er flott at politikerne engasjerer seg, sier Lied.

KS krever en rekke endringer i lærernes arbeidstid og ønsker blant annet å kutte ferien. SV-initiativet følges av et brev fra partiets leder Audun Lysbakken til kollegene Jens Stoltenberg (Ap), Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og Liv Signe Navarsete (Sp).

- Det er ingen politikere som vil overstyre KS, men dette er viktige politiske spørsmål. Den løsningen KS prøver å få gjennomslag for vil ødelegge for viktige skolepolitiske mål, sier Lysbakken til Dagbladet.

De særskilte forhandlingene om lærernes arbeidstid brøt sammen i januar. Spørsmålet blir nå del av tariffoppgjøret i offentlig sektor, og faren for en streik i skoleverket anses på forhånd som høy.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.