- Det har vært en påkjenning, og jeg er glad det endelig er over. Det er godt å se at rettssystemet fungerer, sier Thommessen til dn.no.

Krangelen dreide seg om hva som ble sagt da Thommessen og og hans kone Vendela Kirsebom solgte sin praktvilla på Vinderen i Oslo sommeren 2004.

Underdirektør Jørn Gjelstad i Utenriksdepartementet hevder at Thommessen ga åpenbart uriktige opplysninger under visningen av villaen, som Gjelstad kjøpte for 14,4 millioner kroner.

Ingen forutsetning
Gjelstad mener at Thommessen opplyste at det var drenert rundt huset i forbindelse med en større oppussing, noe han senere fant ut ikke stemte. Jobben kostet Gjelstad 600.000 kroner, som han krevde at Thommessen må dekke.

Retten kan ikke finne godtgjort at ny drenering var en forutsetning for kjøpet. En slik forutsetning er ikke nedfelt skriftlig, og finnes heller ikke godtgjort etter øvrig bevisførsel, ifølge dommen.

- Ut fra det foreliggende finner retten etter en samlet vurdering ikke godtgjort at det forut for 10. juni 2006 er gitt uriktige opplysninger/tilbakeholdt opplysninger vedrørende drenering og fuktssikring av huset, heter det i dommen.

Innbakt i taksten
Retten bemerker at Thommessen visste eller burde visst at det ikke var lagt ny drenering. Dette er imidlertid ikke av betydning ettersom takstmannen forklarte at han ut fra opplysningen fra Thommessen om at det var usikkert om eiendommen hadde ny drenering la til grunn at eiendommen ikke hadde ny drenering og at han i samsvar med dette gjorde fradrag i taksten. Takstmann har således korrekt lagt til grunn at eiendommen ikke hadde ny drenering og verdivurdert eiendommen ut fra dette, opplyses det.

UD-direktøren hevder også at en mindre brann på kjøkkenet ble forårsaket av ikke-forskriftsmessig montering av downlights. Dette er ikke fulgt opp av retten.

Trine Ditlevsen og Jørn Gjelstad må betaler saksomkostningene til Protector Forsikring, Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom Thommessen på 224.094 kroner.

Med dette regner Thommessen at siste ord i saken er sagt.

- Noe annet ville forbause meg, men jeg tør ikke si noe for sikkert. Det er jo opp til motparten, sier Thommessen til dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.