Regjeringen brukte McKinsey til å utforme Norges bidrag til å redde verdens regnskoger, skriver Dagens Næringsliv.

Norge hadde fått jobben med å lede en arbeidsgruppe med oppdrag å lage en omfattende regnskograpport til klimatoppmøtet i København i desember 2009.

De norske byråkratene ville ha hjelp til å lage rapporten.

McKinsey leverte sitt tilbud 7. mai. Syv dager senere signerte en av McKinseys toppkonsulenter i London kontrakt med Miljøverndepartementet.

I tilbudet skriver McKinsey at ni konsulenter fra London, München, Toronto og New York vil arbeide med prosjektet.

"Et fortreffelig team"
"Leverandøren vil bidra med et fortreffelig team", skriver departementet i begrunnelsen for valg av leverandør, ifølge DN.

Prisen var 3,7 millioner kroner i måneden, som betyr at hver McKinsey-konsulent som jobbet med rapporten kostet departementet rundt 400.000 kroner i måneden.

- Regjeringens klima- og skogprosjekt hadde akutt behov for analysestøtte. Tidspresset var stort. Miljøverndepartementet og klima- og skogprosjektet var ikke dimensjonert for dette, og måtte hente inn ekstern hjelp. McKinsey vant anbudskonkurransen, skriver Miljøverndepartementet i en e-post til DN.

McKinsey ønsker i tråd med selskapets verdier ikke å kommentere arbeidet selskapet har gjort for Miljøverndepartementet.

Les også: McKinsey-toppens skattekrav på 39 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.