Da Morten Angelil vitnet i straffesaken mot sin far Eltek-gründer Alain Angelil på tirsdag, ble han konfrontert med inntekter han hadde hatt ved siden av jobben i Eltek.

Angelil fortalte at han hadde hjulpet en forretningspartner i Hong Kong med kontakt med europeiske leverandører. Politiadvokat Harald Holm Glad ønsket mer informasjon om hva Angelil fikk i gjenydelse for sin "kontaktformidling".

- Hadde du noen personlige interesser i den aktiviteten?

- I utgangspunktet ikke, men dessverre har jeg latt meg friste til å motta penger for disse tjenestene jeg gjorde for Frankie på 90-tallet. Det har jeg rapportert til skattemyndighetene via brev på flere tidspunkt.

- Fristet til å motta? Hva legger du i det? Er det noe du angrer på?

- Klart det, svarte Morten Angelil og innrømmet at det var galt å ikke betale skatt av utenlandsinntektene han hadde på 90-tallet. I følge Angelils versjon har han i ettertid meldt skattemyndighetene om inntektene både i september 2007 og i mars 2009.

- Jeg har ikke fått noe svar, bemerket han tørt.

Nærmer seg
Svaret Angelil etterspør kan komme i løpet av kort tid. Ifølge statsadvokat Henrik Horn jobber Økokrim med å treffe et påtalevedtak i saken mot Morten Angelil i disse dager. Når vedtaket vil være klart kan han ikke gå nærmere inn på.

Ifølge Angelil skal inntektene fra Hong Kong-samarbeidet ha kommet inn på en konto i den tidligere britiske kolonien og ha beløpet seg til godt under en million kroner.

Morten Angelil ble i januar 2008 siktet for skatteunndragelser og innsidehandel. Vinteren 2008 ble den daværende konsernsjefen i Eltek varetektsfengslet etter at politiet tok ut siktelse mot ham og vennen Lars Jervan, som på det tidspunktet var sjef i Elteks datterselskap Nera Networks. Begge har siden fratrådt stillingene.

Jervan ble i sommer dømt for skatteunndragelser etter en tilståelsessak i Kongsberg tingrett. Han ble dømt yil fengsel i ett år og tre måneder, hvorav fem måneder ubetinget fengsel. For hans del ble innsidedelen av siktelsen frafalt.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Morten Angelil ha erkjent at han har bedrevet investeringsvirksomhet via utenlandske forvalterkonti som ikke ble oppgitt til skattemyndighetene. I sitt vitnemål i saken mot faren argumenterte Angelil for at handler både han og faren gjorde i Eltek-aksjen etter at selskapets styre hadde vedtatt oppkjøpet av et tysk selskap - men før markedet kjente til det - ikke kunne regnes som innsidehandel.

Les også: - Inneholdt ikke innsideinformasjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.