Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) skal gjennomgå kommunenes praktisering av Husbankens startlånordning.

Hun ønsker å sikre at startlån går til dem de var ment for, nemlig de vanskeligstilte, skriver Dagens Næringsliv.

– Intensjonene er veldig klart kommunisert til kommunene fra Husbanken. Startlånet skal gå til unge og andre som har varige utfordringer med å komme inn på boligmarkedet. Det er kommunenes ansvar å sørge for dette. Det er ikke uoverkommelig. Denne ordningen er ikke spesielt vanskelig, egentlig, sier Navarsete.

Over halvparten av dem som mottar startlån tjener over 400.000 kroner i året og folk med inntekt på 1 million kroner har fått startlån, ifølge en gjennomgang som DN har gjort.

– Når det kommer opp sånne eksempler, og vi i tillegg har fått flere rapporter, gjør det at vi vil gå gjennom og se om dette fungerer i tråd med intensjonene. Startlånet skal gå til folk som ikke på egen hånd kan komme inn på boligmarkedet, men som kan betjene et lån. Det skal ikke gå til dem som akkurat i dag har et problem, men som kan løses ved å spare noen år, sier Navarsete.

I Stavanger-området har man tidligere foretatt en gjennomgang som avdekket at startlån forbeholdt vanskeligstilte, ble tildelt folk med millioninntekt. Nå har byråd Anniken Hauglie (H) i Oslo bedt om en tilsvarende gjennomgang i hovedstaden.

Les også: Hadde millionlønn - fikk startlån«Vanskeligstilte» tjener stadig mer


Slik tjente han 250.000 på ett år med startlån

Rødgrønn boligboble (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.