Helt siden regjeringsforhandlingene startet har Høyres første nestleder vært utpekt til å ha en sentral rolle i den nye regjeringen.

Onsdag ble det endelig bekreftet at 48-åringen fra Bærum får ansvaret for det sammenslåtte Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Omtalt som «superdepartementet» vil hans departement få hele dagens portefølje fra Fornyings- og administrasjondepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet på sin oppgaveliste.

– Jeg er ikke helt sikker på om jeg er veldig begeistret for tittelen superminister, men det blir et superspennende departement hvor jeg vet det er usedvanlig dyktige medarbeidere som jeg gleder meg til å møte, sier Sanner til TV 2.

Til NRK kunne han fortelle at partikollega og statsminister Erna Solberg banket på hans dør.

– I vår moderne tid driver vi med dørbanking. Da Erna ringte, banket hun på hos meg. Vi satte oss ned og snakket gjennom utfordringene og så sa jeg ja, forklarte Sanner.

Han la til at han kjenner landet godt etter å ha reist på kryss og tvers i Norge i 25 år.

– Jeg føler meg godt forberedt og har lært at det er lurt å lytte før man beslutter. Det blir krevende og et veldig stort departement, sa kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

Les også:
Aftenpostenredaktør blir statssekretær i Kulturdepartementet
Her er den nye regjeringen
Stoltenberg: – Blir fint å sove hjemme

Se også: