Studentene ved handelshøyskolen BI mangler ifølge Sending innsatsvilje og har et holdningsproblem.

– Halvparten av BI-studentene kan ingenting. Mange har en total motvilje mot å faktisk gjøre en innsats, sier BI-rektoren i et intervju med Dagens Næringsliv.

Ville ikke ansatt
Studierektoren er bekymret på arbeidsgivernes vegne, og sier han selv ikke ville ansatt mange av dem som går på skolen. Han mener at mange studenter nærmest jukser ved at de kjøper hjelp til oppgaveløsning.

-Både studenter og faglige ansatte kan tjene flere tusen kroner på å skrive ferdige case til studentene, fortsetter han.

Etter det DN har kjenneskap til, koster en ferdig skrevet BI-eksamen rundt 1.500 kroner og oppover.

- Om noen jukser seg til en toppkarakter, er det selvfølgelig synd. Men det virkelig triste er jo at denne typen kjøp og salg går ut over BIs rennomé, sier lederen av studentforeningen ved BI Oslo, Jon Kåre Stene, til DN.

BI Sandvika
BI Sandvika (Foto: Henrik Meyer)
Handelshøyskolen BI, med hovedsete i Sandvika, har studiesteder en rekke steder i landet. Studietilbudet er stort, med blant annet bachelorstudier, masterstudier og doktorgradsstudier.

Les lesernes reaksjoner her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.