Barn og unge bruker en stadig større del av døgnet til stillesittende aktiviteter. I kombinasjon med kosthold som inneholder økende mengder sukker og fett, er resultatet at snittvekten på norske og europeiske unge går opp.

I 1993 var 7,5 prosent av norske 8. klassinger overvektige. I år 2000 var det 11,5 prosent, melder Aftenposten.

Det kommer frem i undersøkelsen «European Youth Heart Study», der over 4.000 barn og unge i hele Europa har deltatt.

Vekt mest synlig
– De mest synlige funnene for samfunnet er de som har med vekt å gjøre, mener Lena Klasson Heggebø, dr.scient fra Norges idrettshøgskole.

Hun tok doktorgraden på den norske delen av den internasjonale studien. I all hovedsak er denne gjort på 9- og 15-åringer i hovedstadsområdet.

– Når vi på samme tid ser at ungdommene bruker mer tid nå enn for noen år siden på å ta del i organisert idrett, ligger det nær å tro at det er utenom organiserte aktiviteter og gjøremål de er mer i ro, sier Heggebø til Aftenposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.