Samlet pris på bombene Norge har sluppet over Libya, er på 60 millioner kroner, i tillegg til driftsutgifter for 70 millioner kroner.

I et internt notat har statsminister Jens Stoltenberg sammenlignet prisen på hver bombe med prisen på en sykehjemsplass, skriver Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken opplyste forsvarsminister Grete Faremo at Norge fram til da hadde fløyet 275 bombetokt over Libya og sluppet 247 bomber.

En foreløpig regning vil komme i revidert budsjett 13. mai eller i en egen tilleggsproposisjon. De mest brukte bombene koster 200.000 og 400.000 kroner per stykk. Driftsutgiftene per fly er 65.000 kroner timen.

Da Norge bestemte seg for å bidra med seks F-16-fly i krigen mot Gadaffis regime i Libya, antydet Forsvarsdepartementet en kostnad på 70 millioner kroner. I dette beløpet er verken bomber eller flytimer regnet inn.

Ifølge Dagens Næringsliv skal statsministeren ha gjort sammenligningen med sykehjemsplasser i en spøkefull tone på Aps lukkede gruppemøte i Stortinget i forrige uke. En sykehjemsplass koster mellom 500.000 og 900.000 kroner. Stoltenberg ønsker ikke å kommentere hva som ble sagt på gruppemøtet.

– Vi uttaler oss ikke om hva som blir sagt på interne møter, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen på vegne av statsministeren. (©NTB)

Les også: Giske med nytt angrep på formuesskatten

Tok Libya-avgjørelsen på mobilen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.