Meglere og konsulenter som har brukt indre selskaper til å minske skatten for sine best betalte ansatte, blant annet meglertoppene i SEB Enskilda og Carnegie, har tapt skattesak på skattesak i rettssystemet.

Nå venter nye skattekrav på over 800 millioner for 190 meglere og konsulenter, skriver Dagens Næringsliv.

Skatt Øst graver seg gjennom regnskapsårene, og før skatteetaten begynner på 2008 er den samlede skattesmellen kommet opp i nær 1,4 milliarder kroner.

Greie saker
- Vi er nå kommet gjennom 2006 og 2007, og har dels varslet og dels truffet vedtak om at inntekter på nær tre milliarder kroner vil bli omklassifisert for 190 deltagere i 20 indre selskaper, sier seksjonssjef Monica Sivertsen i Skatt Øst til DN.

Det betyr at meglertoppene og konsulentene må ut med rundt 805 millioner kroner i ekstraskatt for meglerhusenes gullår i 2006 og 2007.

Onsdag denne uken ga Høyesterett Skatt Øst fullt medhold i at også tre topper i konsulentselskapet Boston Consulting Group får en skatteregning på nærmere 20 millioner kroner fordi inntekten skyldes arbeidsinnsats og ikke kapitalavkastning.

- Vi venter nå at flere vil ta kontakt for å gjøre opp. De sakene som gjenstår nå er svært like, og det er ingen som skiller seg ut. Vi anser disse sakene for å være greie. Nå kan storproduksjonen settes i gang, sier Sivertsen til DN.

Les også: Høyesterett forkastet BCG-anke


<b>Syv strake tap</b>

<b>Konsulenttopper tapte mot staten</b>

Enskilda-topper tapte i Høyesterett


<b>Aksjemeglernes kjempesmell</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.