Stadig flere er skeptiske til innvandringen til Norge, viser Integreringsbarometeret 2010, som TNS Gallup har utført for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), skriver Aftenposten.

Av de spurte svarer 53,7 prosent at utsagnet «Vi bør ikke slippe inn flere innvandrere i Norge» passer helt eller ganske godt med deres egen oppfatning. I 2005, da undersøkelsen ble utført for første gang, mente 45,8 prosent av de spurte det samme.

Samtidig mener 48,7 prosent at integreringen går ganske eller meget dårlig, en økning på 12 prosentpoeng siden 2005.

Nei til politihijab
Åtte av ti spurte mener at innvandrerne bør bevise sine norskkunnskaper gjennom en språktest før de får lov til å bli norske statsborgere.

Ellers i undersøkelsen kommer det fram at motstanden mot bruk av hijab hos kvinner i politiuniform er massiv i Norge. Over 80 prosent av de spurte sier nei til dette, og 3,3 prosent er «meget negativ» til hijab på politifolk.

I Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet mener man at undersøkelsen fra IMDi ikke forteller hele historien.

– Det er viktig å ta folks oppfatninger på alvor, men det er også viktig å fremheve at all dokumentasjon, forskning og statistikk viser at integreringen går fremover, sier politisk rådgiver Line Gaare Paulsen.

– Norge er et tolerant samfunn
Akhenaton De Leon, leder av Organisasjonen mot offentlig diskriminering, sier til Aftenposten at det er riktig å stille spørsmål ved om Norge klarer å ivareta dem som kommer til landet på en god måte.

– Jeg er ikke overrasket over at så mange er skeptiske. Norge har gjennomgått store omveltninger de siste årene. Det har hovedsakelig gått bra og jeg mener Norge i all hovedsak er et tolerant samfunn. For meg virker det naturlig at nordmenn spør om samfunnet kan tolerere den samme utviklingen videre, sier De Leon.

– Ubegrenset innvandring er uansett ikke noe mål i seg selv. Vi må være sikre på at vi har kapasitet til å ivareta dem som kommer, fortsetter han.

Les også på DN.no: Frp har høyest andel trygdede velgere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.