Norsk helsevesen er i stadig vekst, og sluker store deler av det offentlige budsjettet.

Under onsdagens NHO-konferanse ble det blant annet debattert hvordan dette kan være en mulighet for Norge.

Blant de fremste
Internasjonalisering av helsemarkedet er en trend Norge kan utnytte, mener Camilla A.C. Tepfers, partner i InFuture.

- 16 millioner amerikanere vil om få år reise utenlands for helsebehandling. Dette vil de betale 50 milliarder dollar for, der de finner de beste prisene og den beste kvaliteten på tjenestene, sier Tepfers og oppfordrer til at Norge må finne sin rolle i internasjonaliseringen av helsemarkedet.

Hun peker på at Norge blant annet er blant de fremste i verden på kreftforskning og – behandling.

Samhandling viktig
Tepfers pekte også på hvordan løsninger i skjæringspunktet offentlig helsevern og private tilbud skaper potensiale for verdiskapning og vekst, og oppfordret nåværende næringsminister og tidligere helseminister Sylvia Brustad til å legge til rette for det.

- Det er viktig å bringe næringslivet og helsesektoren nærmere sammen. Det vil gi bedre pasientbehandling, bedre kvalitet på tjenestene, og samspillet vil kunne skape forretning, sier Brustad.

- Det er mye virksomhet vi kunne hatt hos oss som havner i utlandet, sier Brustad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.