– Det eneste som bør kreves for at barn skal kunne ha mobiltelefon, er at de vet hvordan de skal bruke den, og at de ikke er for rotete i hodet og mister den overalt, sier barnepsykolog Thore Langfeldt.

Han mener også at foreldre bør introdusere barna for internett så tidlig som mulig.

– Jeg er ikke tilhenger av å skjerme barn fra teknologien. Det skaper sære barn som havner utenfor sosiale fellesskap, sier Langfeldt.

Skeptisk
Rådgiver hos Barneombudet, Thomas Hepsø, er skeptisk til å gi mobil til små barn.

– Det er ikke vår jobb å sette noen aldersgrense for å ha mobiltelefon, men vi anbefaler ikke at foreldre kjøper mobil til sine åtte år gamle barn, sier Hepsø til Dagbladet.

En undersøkelse fra Medietilsynet viser at 94 prosent av alle norske tolvåringer har mobiltelefon. Tallene er vesentlig lavere for yngre barn. På et seminar i regi av TNS-Gallup i høst kom det fram at 54 prosent av alle barn mellom 6 og 13 år har sin egen mobiltelefon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.