Kjendisadvokat Abid Q. Raja slutter som forsvarsadvokat og begynner i løpet av høsten i ny jobb i Utlendingsnemnda.

32 år gamle Raja ble i forrige uke utnevnt til nemndleder i Utlendingsnemnda av Kongen i statsråd. Stillingen har et åremål på åtte år. Utnevnelsen innebærer at han legger advokatkappen på hylla.

– Jeg søkte stillingen selv, men på et vis er det jo tungt å forlate advokatyrket. Selv om jeg ikke utelukker at jeg på et tidspunkt kommer tilbake i forsvarerrollen, så er det jo et kapittel som avsluttes, sier Raja til VG.

Fra 1,5 mill. i lønn til 600.000
I sin nåværende stilling i advokatfirmaet Hestenes og Dramer, tjener Raja i år over 1,5 millioner kroner. Med sin nye statsstilling vil han tjene 610.000 kroner. Det var dermed ikke pengene som lokket ham.

– Jeg søkte vel først og fremst fordi jeg så at dette var en faglig interessant stilling som jeg kan utvikle meg i, og som kan gi meg ny innsikt. Det er jo ofte kontroversielle og vanskelige saker som behandles i nemnda. Jeg er veldig ydmyk i forhold til den kompetansen de UNE-ansatte besitter, sier Raja.

Raja blir den yngste nemndlederen noensinne. For å unngå habilitetskonflikter, skal han ikke behandle saker for UNE som involverer pakistanere eller afghanere.

Raja blir en av 20 nemndledere som sammen med de andre 180 UNE-ansatte og 250 lekfolk, fungerer som klageinstans for utenlandske statsborgere som har fått avslag på sine søknader i Utlendingsdirektoratet (UDI).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.