Flere ordførere fra både Arbeiderpartiet og Høyre reagerer på at deres partikollegaer fra Oslo ikke er villig til å være med på økt utjevning i distriktene.

Sentrale politikere i Oslo har gått sammen på tvers av partigrensene for å kreve at kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) skal sørge for at Oslos tap i det nye inntektssystemet som legges fram 15. mai, blir minst mulig.

Ifølge Kommunal Rapport har Høyres Erling Lae og Aps Rune Gerhardsen vært i møte med Meltveit Kleppa for å fremme Oslos sak.

– Vi må prøve å få kommunalministeren til å skjønne at Oslo har noen utfordringer som er helt unike. Det kan være vanskelig å forstå for dem som ikke kjenner dette fra innsiden, sier Gerhardsen.

Men flere ordførere fra Ap og Høyre reagerer på dette, skriver Nationen.

– Hvis en skal ha en sosialdemokratisk politikk og styrke distriktene, så må man være villig til å gi noe fra seg, sier ordfører Hans Gisle Holstad (Ap) i Hareid.

Ap-ordfører Kjell Magne Johansen fra Saltdal er enig.

Det nye inntektssystemet legges fram 15. mai. Gerhardsen frykter at velgerne i Oslo kan risikere å merke økonomiske kutt på kroppen hvis utjevningen mellom byene og distriktskommunene blir større enn forutsatt.

Meltveit Kleppa vil ikke kommentere sakens innhold, men sier:

– Jeg lytter til hva Oslo har å framføre på samme måte som jeg også har lyttet til andre kommuner som har meninger om inntektssystemet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.