Ny riksmekler Kari Gjesteby (62) kunne fått 600.000 kroner i årlig pensjon fra Norges Bank, på toppen av lønnen som riksmekler, men takket nei, skriver VG.

Gjesteby gikk av med pensjon i vår ved fylte 62 år etter en særegen Norges Bank-ordning, der direktører kunne søke om å fratre tre år før bankens aldersgrense på 65 år.

Ordningen i Norges Bank er lukrativ også fordi man kan jobbe så mye man vil ved siden av i annen statlig jobb, uten å få kutt i pensjonsutbetalingene.

- Helt uaktuelt
Gjesteby kunne derfor plusset 600.000 kroner i årlig pensjon på sin ferske lønn på 1,4 millioner kroner som ny riksmegler.

- Jeg kunne ikke sitte stille å se på at jeg fikk både lønn og pensjon. Jeg hadde en samtale med ansvarlig for pensjonsordningen i Norges Bank, og gjorde det klart at det var helt uaktuelt å motta både lønn og pensjon fra to offentlige kilder, sier Gjesteby til avisen.

Norges Bank opplyser at den ikke er kjent med at direktører som har fratrådt etter denne bestemmelsen har tatt annet arbeid.

Les også: - Behagelig å bare motta lønn

<b>Får lønn for å gå hjemme</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.