Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) skal ifølge VG ha ringt spåkoner for flere hundre tusen kroner. En enkelt kvartalsregning var på 48.000 kroner.

VG skriver at Saera Khan i andre, tredje og fjerde kvartal i fjor ringte til sammen 793 ganger til numre som NetCom klassifiserer som «Spesialnr El-satellitt destinasjon». Samtaletiden for disse ni månedene var på til sammen 133 timer.

To spåkoner forteller til avisen at de ble nødt til å stoppe Khan fra å ringe spåtelefonen.

– Vi ønsker ikke at folk skal ringe seg fra hus og hjem. Derfor har vi rutiner når noen ringer veldig mye, sier Lillian Johnsen til VG.

En sentral Ap-kilde opplyser til avisen at Saera Khan nå blir sykmeldt fra Stortinget.

Sendte pressemelding
I en pressemelding Khan sendte ut onsdag kveld understreker hun at det medfører riktighet at hun har hatt private samtaler med utlandet, men innrømmer også for første gang at hun har hatt samtaler med klarsynte.

«Det har ikke tidligere kommet fram at store deler av utgiftene har vært knyttet til samtaler med alternative veiledere, såkalte klarsynte. Det beklager jeg på det sterkeste», heter det i pressemeldingen.

Til dagbladet.no sier partikollega Odd Erik Stende at saken er «trist», og sier at partiet skal se nærmere på saken torsdag morgen.

– Det har framkommet nye opplysninger i går kveld. De nye opplysningene er dem Saera har redegjort for i sin pressemelding, sier Stende.

Han opplyser at Khan var i møte med partiet om saken onsdag kveld.

Tilbakebetalt
Saera Khan innrømmer at telefonutgiftene hennes har vært meget høye, og skriver at hun i ettertid har dekket sine telefonutgifter selv og tilbakebetalt beløp som overstiger de gjennomsnittlige telefonutgifter på Stortinget.

Saken har bakgrunn i at Stortinget stoppet betalingene av Khans telefonregninger fordi hun hadde skyhøye telefonutgifter langt utover det normale. Deretter avslørte VG at Kahn skal ha ringt spåkoner på Stortingets regning, noe hun avviste, bortsett fra ved ett enkelt tilfelle.

Kjæreste
Deretter forklarte Khan de høye regningene med at hun hadde ringt en kjæreste som var spesialsoldat i Forsvaret. Det ble avvist av Forsvaret, og onsdag forklarte hun dette med at soldaten tjenestegjorde i NATO-styrkene i Afghanistan.

– Min kjære jobber i den internasjonale ISAF-styrken. Noe mer enn det kan jeg ikke si av sikkerhetsmessige grunner, sa hun til NTB.

Kjæresten skal ha norske aner og befinner seg på «ekstremt farlig oppdrag».

Saera Khan ble valgt inn på Stortinget i 2005. I stortingsperioden fra 2001 til 2005 var hun vararepresentant.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.