Påtroppende statsminister Erna Solberg presenterer regjeringen etter statsråd på slottet onsdag. Dette er siste oppdaterte liste over hvem som ifølge pressen blir statsråder.

Statsminister: Erna Solberg (H)

Finansminister: Siv Jensen (Frp)

Kulturminister: Thorhild Widvey (H)

Kommunalminister: Jan Tore Sanner (H)

Kunnskapsminister: Torbjørn Røe Isaksen (H)

Fiskeriminister: Elisabeth Aspaker (H)

Justisminister: Anders Anundsen (Frp)

Utenriksminister: Børge Brende (H)

Helseminister: Bent Høie (H)

Forsvarsminister: Ine Eriksen Søreide (H)

Olje- og energiminister: Ketil Solvik-Olsen (Frp)

Likestillingsminister: Solveig Horne (Frp)

Foreløpig antatt med som statsråder, men ikke med fastslått departement: Monica Mæland (H), Kari Kjønaas Kjos (Frp), Sylvi Listhaug (Frp).

Ny stabssjef

Erna Solberg ønsker Vidar Helgesen som stabssjef ved Statsministerens kontor, melder VG.

Fra før er det klart at Solberg tar med seg sin tidligere rådgiver, Julie Brodtkorb, til SMK. Også Siv Jensens tidligere rådgiver, Fredrik Färber, kommer til å utgjøre en del av den politiske ledelsen på Statsministerens kontor, ifølge TV 2.

Vidar Helgesen var statssekretær i Utenriksdepartementet under Jan Petersen fra 2001 til 2005. I 2005 ble han generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse (IDEA) i Sverige.

Inntil mandag ble han nevnt som én av tre mulige kandidater til utenriksministerposten, men både VG og NRK har fått bekreftet at tidligere miljøvernminister Børge Brende har takket ja til denne posisjonen i regjeringen.

Les også: De er folkets statsrådfavoritter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.